Alexandroupoli-Dedeağaç
top of page

Alexandroupoli-Dedeağaç

Tatil yapmak istiyorsunuz ama ne uzun yollarda harcayacak vaktiniz ne de popüler sahillerde cebinizi boşaltmaya niyetiniz var. İşte nokta atışı tatil rotası. Alexandoupoli yani namı değer Dedeağaç. Yeni bir keşif yapmış hissetmeyin kendinizi çünkü zaten yıllardır bilenlerin uğrak yeri burası. Ne ararsanız var. Sahil, deniz zaten muhteşem, plajlar, plaj barları o biçim, yemekler lezzetli, halk misafirperver, oteller ortalama uygunlukta. Gece eğlence derseniz o da var pubları İstanbul’un lüks mekanlarını aratmayacak canlılıkta üstelik öyle cebinizi de alev aldırmayacak kıvamda.

Şahsi aracınızla çıkacaksanız yeşil sigorta için gerekli evraklara ve işlemlere bu linkten ulaşabilirsiniz. İpsala sınır kapısında bulunan Turing ofisinden de işlem yaptırabilirsiniz ancak gümrükte sıra olması ihtimaline karşı önceden yaptırmanızda fayda var. Araçla gitmeyecekseniz İstanbul’dan otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz. İpsala sınırından geçtikten sonra sadece 30-40 dk sonra Dedeağaç’tasınız. Ancak dediğim gibi ilk keşfeden siz olmadığınız için gümrükten geçiş kalabalık olabilir özellikle bayram tatillerinde.

Sahil boyunca bir çok otel mevcut hem plaj kenarında hem de plajlara yürüme mesafesinde. Bütçenize göre otel seçebilirsiniz. Havuzlu lüks otelde temiz orta halli otellerde bulmak mümkün.

Plajlarda öyle bizdeki gibi giriş ücreti diye bir şey yok-ki bu bayılınası bir şey. Şezlonglardaki bir karış kalınlıkta minderler üzerinde rahat rahat uzanmak için tek istedikleri işletmeden yeme içme yani harcama yapmanız. Fiyat plaja göre değişiyor tabi ama bizim 2022 Temmuz ayında gittiğimiz en pahalı plaj Thea Thalassa bir şemsiye için 40 euro harcama istiyordu ki bir şemsiye altında 3 şezlong olduğu düşünülünce tüm gün plajda bir kişi zaten yemekti kahveydi akşam üstü bir kokteyldi derken o limiti dolduruyorsunuz. Aya yorgi de bu fiyat 5 euro iken Makri de böyle bir uygulama yok. Gel yat ama bizden de birşeyler ye iç yeter diyorlar kısacası :)

Akşamları gezmek için şehir merkezinde güzel bir sahil yolu var. Bir şeyler içebilir, değişik çeşitlerdeki dondurmalarını deneyebilir, yürüyüş yapıp kurulan standlardan hediyelik eşya alışverişinde bulunabilirsiniz.

  1. Alexandroupoli

Alexandroupoli şehir merkezi boyunca güzel sahiller var. Benim en çok sevdiğimse Thea Thalassa. Uğrarsanız ve benim kadar şanslıysanız plajda canlı müziğe de rastlayabilirsiniz. Ayrıca plajın üstündeki restoranlarda gayet başarılı. Unutmamanız gereken ise Yunanlıların restoranlar için tavern kelimesini kullanıyor olması, zira bizdeki benzeri tavernaya gitmesin aklınız 🙂



  1. Agios Giorgis – Aya Yorgi

Dedeağaç merkeze 10 dk mesafede muhteşem güzellikte bir plaj ve restoran. Plaj işletmesi Ocean 6 olarak geçiyor. Tüm gün deniz ve güneş için, güneşin batışıyla da muazzam yunan yemekleri için mükemmel seçim. Gün boyu karşınızda Semadirek adasını seyrederek geçirebilirsiniz. Ancak aklınızda da olsun burası Türklerin en çok tercih ettiği plaj ve restoran.







  1. Makri

Biraz daha ilerleyerek -5dk. lık yol giderek- mutlaka Makri’ye de uğrayın. Küçük bir sahil üzerinde 5-6 tane ayrı işletmesi bulunan bu küçük koy da şirin bir Yunan köyümüz. Koyun girişinde daha mütevazi işletmeler bulunurken koyun sonlarına doğru sokak jargonuyla daha janjanlı civcivli plaj barları var. Seçim artık o anki modunuza kalmış. Benim tercihim eskiden adı Ammo Ammo şimdiyse Nama olan beach. Şanslıysanız plaj konserine de denk gelebilirsiniz.






Yapmadan dönmeyin lütfen

- Mutlaka deniz ürünlerini tadın, ızgara kalamar, karides saganaki ve özellikle de ahtapot çünkü bizden çok ama çok daha güzel yapıyorlar.

- Merkezde cadde üzerindeki Pub ve kluplere uğrayın gayet nezih ve keyifliler.

- Lidl markete uğrayın fırın ürünleri ya da yerel bir şeyler alacaksanız ya da yerel biralarında içmek isterseniz fiyatları çok cazip.

- Oraya kadar gitmişken yerel bira, ev şarabı ya da ouzo mutlaka deneyin derim.



Recent Posts

See All

Rodos

bottom of page