Samos-Sisam Adası
top of page

Samos-Sisam Adası

Yunanistan’da tatil yapmanın cazibesi zaten son birkaç yıldır herkesin dilinde. Her ne kadar artık Euro’nun artmasıyla bu tatili eskisi kadar ucuza getiremesek de, Yunanistan’da tatil yapmak hala çok keyifli ve uygun. Kalabalık sevmiyorsanız, tatilde huzur arıyorsanız, birde deniz ürünleri tercihinizse kesinlikle denemeye değer birçok güzel tatil yeri Yunanistan’da.

Birçok masmavi ve berrak denize sahip tatil rotalarından ilk olarak Samos yani bizdeki adıyla Sisam adası ile başlıyoruz.

  1. Nasıl gideriz?

Adaya Kuşadası üzerinden feribotla gitmek mümkün. İnternet üzerinden arama yaptığınızda Kuşadası-Samos feribot hizmeti veren firmaların web sitelerine ulaşabilir biletlerinizi online olarak alabilirsiniz.

  1. Adada Ulaşım

Adaya maalesef arabalı feribot yok. Yani kendi arabanızla geçemiyorsunuz. Ama feribot bileti aldığınız firmaların genelde adadaki araç kiralama ofisleri ile anlaşması olduğundan kolayca yardım alabilirsiniz. Zira ada büyük, e gezmeden de olmaz.

  1. Nerede kalınır

Adanın konaklamak için en uygun yerleri Vathi, Pythagorei, Kokkari ve Karlovassi. Vathi feribotla varacağınız bölgenin adı. Biraz hareketli olsun arada gece eğlencesi club falan da isterim derseniz burada konaklamak mantıklı bir seçenek. Kokkari ve Karlovassi biraz daha sakin şirin bir tatil köyü havasında olayım derseniz tam size göre. Pythagorei ise hem sakin bir tatil kasabası hem de keyifli pub ve restorantların olduğu bir bölge. Ayrıca ünlü matematikçi Pisagor’un da memleketi. Rıhtımda bir tur atarsanır Pisagor’un heykelini – ünlü üçgeni ile- görebilirsiniz. Sadece deniz tatili peşinde değilseniz Pythagorei’da bulunan Metamorphosis Kilisesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Pythagorei Liman


  1. Limonakia Plajı ve Tsomadaou Plajı

Kokkari bölgesinde yer alan ve benim en çok sevdiğim plajlardandır. Bu iki plaj birbirlerine çok yakın plajlar. Ama adanın her yerinde deniz muhteşem güzellikte. Hangi plaja giderseniz gidin memnun kalacaksınız bence.


  1. Potami

Karlovassi bölgesine çok yakın olan plaj tam bir doğa harikası. Ancak çok fazla organize bir plaj değil. Efendim şahsen biraz keyfine düşkün olduğumdan hem denizim güzel ve temiz olsun hem el edince frappem gelsin istediğimden ben daha organize plajları tercih ediyorum.

  1. Marathokabos – Tortuga Beach

Az önce söylediğim şekil tam da bu plajda. Biraz kalabalık ama rahat şezlonglar, leziz kokteyller, plaja servis frappeler, özel yataklı cibinlikli localar vs. Kalabalığı hemen gözardı edebilirim. Malum Yunan adalarına gelince yerli halk gibi bendeniz de bir Frappe düşkünlüğü, yok efendim frappesiz yapamam sendromu başlıyor.

Adada huzuru bulan bilge


  1. Pappa Plajı

Adanın güneyinde Potokaki bölgesi yakınlarında Ireon’da bulunan plaja açıkçası kendim gitmedim. Ancak tatil öncesi araştırma yaparken adını çok duydum. Genel olarak plajında denizinde işletmeninde çok güzel olduğundan bahsediliyor.

  1. Potokaki Plajı

Pythagorei bölgesinde havalimanının dibindeki plaj. Neyse ki havalimanı vızır vızır işlemediğinden herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Ama bir inişe denk gelirseniz rahatlıkla uçağın alt aksamlarını görebilirsiniz. Buna rağmen gayet güzel, temiz bir plaj.

  1. Livadaki Plajı

Vathi’nin doğusunda kalan plaj gerçekten de adanın en güzel plajlarından. Fazla söze gerek yok, ama gelmişken görmekte kesinlikle fayda var 🙂


  1. Gagou Plajı

Vathi’de bulunan plaj, bizim gibi Vathi limanından dönecek ve kiralık aracını erken teslim edecekler için mükemmel bir seçim. Zira feribot saatine kadar kalan zamanı değerlendirmek biz gezginler için çok önemli.

  1. Manolates Köyü

Köy denize yakın olmamasına rağmen turistler için tam bir uğrak yeri. Hiç Yunanistan’a gitmemiş bile olsanız şu zihinlerimize yerleşen tipik şirin Yunan köyü hayalinin tam karşılığı. Köyün içerisinde gezinip etrafı seyrederken kendinizi tebessüm ederken buluyorsunuz. Zaten köy halkı turiste alışık ve en az bizim kadar hatta belki bizden bile fazla sıcakkanlı. Herkes geçerken size gülümseyip selam veriyor. Ayrıca köyde çok güzel hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.


Unutmamalı:

  1. Denizin taşlı olması sebebi ile çantanıza deniz ayakkabısı atınız.

  2. Yoğurtlu ve sakızlı dondurma deneyin

  3. Ahtapot, kalamar, karides bence bunları hatırlatmama bile gerek yok

  4. Pythagorei’da Taverna Maritsa ve Elia restorantı tavsiye ederim.

  5. Pisagor’un adalet kupası almasanız da görün. Kupanın özelliği; belirli olan seviyeden daha fazla doldurduğunuzda kupanın altındaki delik sayesinde kupanın tamamen boşalıyor olması. Söylenene göre kimsenin bir diğerinden daha fazla şarap içmemesiymiş amaç.



Recent Posts

See All

Rodos

bottom of page