Alişler Yurdu
top of page

Alişler Yurdu

Hani bazen gündelik hayattan uzaklaşmak istersiniz. Modern yaşamın getirdiği sorumluluklardan, gündemden, rutinlerden, işten güçten trafikten vs vs. Böyle birkaç gün bir yere kaçıp herşeyden uzaklaşmak ve resetlenmek. Bana senede 2 kere falan olur bu :) 3-5 gün doğada inzivaya çekilir resetlenir dönerim mesela. İşte Alişler Yurdu benim için tam buna göre bir yer. Zira kendinizi başka bir yere gitmiş değil başka bir dünyaya ışınlanmış gibi hissedeceğiniz bir mimariye sahip. Doğasına manzarasına mimarisine hayran olmamak bir seçenek bile değil.

Peki nasıl bir yer bu Alişler Yurdu? Öyle bir manzarası var ki zaten ben 3 saat aynı manzaraya bakıp oturdum ve zaman nasıl geçti anlamadım bile. Dilerseniz konaklamanıza ek muhteşem bir kahvaltıyı kendilerine önceden belirterek talep edebilirsiniz. Ya da kendi malzemelerinizi getirerek hayran kalınası ortak alanlarındaki ortak mutfakta kendi kahvaltınızı kendi yemeğinizi yapabilirsiniz. Doğa içinde yürüyüş yapabilirsiniz. Kafa dinlemek için tasarlanmış bir yer kesinlikle.

Konaklama için bir çok oda çeşidi mevcut ama bence en güzel manzara lavanta odanın :) ama konaklama için en değişik ambiyanssa tabi ki kubbe ev. Kubbe evin ayrıca kendi mutfağı da mevcut.

Ulaşıma gelince; Alişler Yurdu, Yalova'nın Armutlu ilçesinde bulunuyor. İstanbul'dan geliyorsanız Yenikapı ve Kadıköy'den kalkan "ido" ile direkt "Armutlu İskelesine" veya Eminönü'nden kalkan "budo" ile "Armutlu İhlas Tatil Köyü'ne" geldikten sonra dolmuş ile veya taksi ile ulaşabilirsiniz.

Dolmuş tercih ederseniz "Yılandar Mevkii" son durakta indiğinizde yaklaşık 1 km yürümeniz gerekecek. Taksi ile direk gidebilirsiniz.

Bunun dışında, yaya olarak gelmek isterseniz diğer bir seçenek olarak Yenikapı veya Pendik'ten arabalı vapur ile Yalova merkeze geçtikten sonra iskele yanında bulunan terminalden Armutlu minibüslerine binebilirsiniz. Armutlu'ya varışınız yaklaşık olarak 1.5 saat sürecektir. "İskele Meydan'ında" indiğinizde taksi veya dolmuş seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Kendi aracınızla gelmek isterseniz, "Osmangazi Köprüsü'nü veya arabalı vapur kullanarak Yalova üzerinden gelebilirsiniz.

Bursa tarafından gelecek olan yaya yolcular için, Bursa terminali içerisinde bulunan Efe Tur yazıhanesinde "Armodies Turizm" alt başlığını göreceksiniz, bu yazıhaneden biletinizi kestirebilirsiniz. Bursa minibüsü belli bir mesafede bırakmaktadır. "Nato Yolu" girişinde inerseniz yaklaşık 700 m yürümeniz gerekecektir; alternatif olarak, "İskele Meydan'ında inip taksi ile gelebilirsiniz.


Alişler Yurdu Ortak Alan



Ortak Alan İçten Görünüm



Ortak Alan Manzarası





Lavanta Oda Manzarası



Kubbe Ev




Recent Posts

See All
bottom of page