Wolf Garden
top of page

Wolf Garden

Updated: Nov 30, 2022

Son zamanlarda artık pandemi, sevdiklerimizle aramıza koyduğumuz mecburi mesafe, zaten kısıtlı dışarıda sosyalleşilen zamana bir de artık zamlar ve zalimce yükselen fiyatlar da eklenince betonarme kutularımız evlerimizden dışarı çıkamaz olduk. İşin kötüsü bu saydıklarımın psikolojimize yüklediği mutsuzluktan artık bir şey yapmayı da isteyemez olduk. Tam da böyle soğuk kış günü kanepemde oturmuş dışarıyı seyrederken bir enerji geldi birden ve dedim ki bu böyle olmaz. Hemen başladım araştırmaya ve uzun zamandır göz hapsinde ve takipte olduğum Wolf Garden, dedim bu sefer benden kaçamazsın sana geliyorum(ilk denemem de yer bulamamıştım çünkü).


Wolf Garden, Düzce, Akçakoca'da 8 dönümlük bir arazide birbirinden şirin konaklama seçeneklerinin olduğu tüm hafta sonunuzu bu alandan çıkmadan ve zerre sıkılmadan geçirebileceğiniz muazzam bir mekan. Bu arada yanlış anlaşılmasın çıkmak isterseniz de Akçakoca merkez hemen burnunuzun dibi. Market, büfe, restoran hayli yakınınızda. Hatta giderken yolda şehir merkezine girdiğimizde ve navigasyon 300 metre kaldığını gösterdiğinde çok şaşırdım. Çünkü geniş bir ormanlık alan bekliyordum. Ancak köşeyi dönüp varış yerine ulaştığımda gördüm ki ağaçlarla kendilerini o kadar güzel izole etmişler ki, kesinlikle kendinizi çok geniş bir ormanın içinde hissediyorsunuz.


Peki ne yapılır burada derseniz? Yeşilliğin doğanın sakinliğin tadını çıkarırsınız. Bungalowunuzun önünde ateş kazanı isteyip muhabbetin keyfine varırsınız. Ağaçları seyrederek hamaklarda sallanırsınız. Evinizin önünde güneşe nazır yaylanarak kitabınızı okursunuz. Ortak alanlarda -mesela ateş çukuru- kahvenizi alır diğer kafa dengi misafirlerle sosyalleşirsiniz. Ya da denize doğru güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Hatta yakınlarında bulunan Fakıllı Mağarası ve Ceneviz Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Sunduğu olanaklara gelince, isterseniz kendi yemeğinizi mangalınızı yapabilirsiniz ya da restoranlarından faydalanabilirsiniz. Bir çok konaklama seçeneği ve doğal olarak her keseye uygun fiyatlar ve bence aşırı makul fiyatlar. Farklı bir deneyim olsun diyenler için Hobbit Evleri ya da karavan konaklama denenebilir bence. Ben arkadaşlarımda olduğundan Köy Ev'inde konakladım. Köy evinin artısı hemen yan tarafında kış bahçesi tadında bir oturma alanının olması. O kadar o kadar sevdim ki doyamadım. Daha dönerken tekrar ne zaman gelebilirim sorusu kafamda çözümünü arıyordu. Ben gittiğimde karlı havanın tadını çıkardım ama bazı ortak alan faaliyetleri kardan ötürü denenmedi. İşte bu yüzden baharda tekrar görüşürüz Wolf Garden. İple çekiyorum.












6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page