Longosphere
top of page

Longosphere

Updated: Mar 15, 2022

Adına bakıp aldanmayın yurtdışında bir yer değil. Burası İğneada'da bulunan bir lüks kamp alanı. Hani şu yeni yeni adını duymaya başladığımız Glamping alanlarından. Nasıl oluyor bu lüks kamp alanı derseniz; hani böyle doğada kalmayı sevip de yemek yapmak, kahve ile uğraşmak istemeyen, konforundan vazgeçmek istemeyen lüks severler için bir kamp hizmeti diyebiliriz :) Büyük bir ormanın içerisinde hem doğaya karışıp hem de elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmayacağınız, hizmetin ayağınıza geldiği bir kamp deneyimi.

Kamp dediğin böyle mi olur, olayın ruhuna aykırı diyebilirsiniz. Ama peşin hükümlü olmadan bir denemek lazım derim ben. Zira ben de biraz önyargılıydım ama yemek pişirmekle, canım çektiğinde kahve demlemekle uğraşmamak ta ayrı bir keyif verdi açıkçası.

Longosphere de iki tarz konaklama seçeneği mevcut. Biri ahşap zemin üzerine kurulu üçgen tarzda lüks çadır diğeri ise bungalov tarzı içinde tuvaleti de bulunan bir tık daha lüks bir çadır:) Olay sadece lüks çadır değil tabi ki. Tesis içerisinde açık yüzme havuzu, havuz barı, restoran, fırın, içerisinde hediyelik eşya dükkanı, büfe, kafe, kuaför ve hatta sanat atölyeleri bulunan kasaba sokağı da mevcut. En eğlenceli olandansa en son bahsedeceğim tabi ki. Tesis içerisinde bir de macera parkı mevcut. Hani şu survivor tarzı olanlardan. Yok ben macera istemem derseniz de yürüyüş, spor yada yoga için de alanları mevcut. Yok ben hiç hareket etmek istemem derseniz de yin-yang alanında ateş başında kokteylinizi yudumlayabilirsiniz. Ancak kış sezonunda bazı aktivite alanlarının kapalı olacağını da unutmayın.

Hem lüks ve konfor hem orman içerisinde huzur arıyorsanız tam nokta atışı bir yer ve denemeye değer.





Recent Posts

See All
bottom of page