Nefes Mekan
top of page

Nefes Mekan

Updated: Mar 15, 2022

Nefes Mekan, Kırklareli'nin Kışlacık Köyü'nde hani böyle gerçekten kalabalıktan, şehrin karmaşasından, gürültüden uzakta bir yer. Dört yönden Istıranca Ormanları ile çevrili, sekiz dönümlük bir alanda kurulu. Adının hakkını verircesine bir durup nefes alabileceğiniz sakinlikte sizi rahat ettiren mekan da bana kalırsa keyif almak garanti. 10 tane bungalovu zaten kalabalık olmasına da müsaade etmiyor. Çocuklu aileler belki bana kızabilir ama mekan +15 olduğundan çocuk kahkahası ve oyun çığlıkları da yok :) Bir kaç günlüğüne kafa dinlemek, ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız tam da buna uygun bir yer burası. Kapıdan içeri adımınızı atın ve mekanın, dinginliğin tadını çıkartın.

Kalacağınız bungalovlar da öyle sıradan ahşap yapılar değil. Son derece keyifli bir dekorasyon ve ince düşünülmüş bir zevkin dokunduğunu hemen fark edersiniz. Hijyene fazlasıyla dikkat ediliyor. Hani sizi evinizde hissettiriyor derler ya, Nefes Mekan bir tık fazlası bence. Benden daha fazla bile dikkat ediyorlar diyebilirim. Covid için uyguladıkları çok sıkı bir prosedürleri bile var.

Peki ne yer ne içeriz derseniz, Nefes Mekan'ın harika bir de mutfağı var. Yakınlarında yemek yiyebileceğiniz bir yer olmadığından kendinizi restorana mahkum gibi düşünmeyin. Çünkü yemekler ve menü de çok zevkli düşünülmüş ve çalışılmış. Arazinin yaklaşık üç dönümünde kendi ürünlerini yetiştiriyorlar. Denediğim tüm tatlardan aşırı keyif aldım diyebilirim. Ama en çok keyif aldığım ne derseniz; yemyeşil bir orman manzarasına karşı konumlandırılmış oturma alanında bir yandan ateşin çıtırtısı bir yandan kitabım ve eşlik eden şarabım derim :)

Bunların dışında daha da miskinlik yaparım derseniz ön alanda hamaklar, restorantın yanı başında da bir havuz mevcut. Zaten bence daha başka bir şeye de ihtiyacınız yok.

Buralara kadar gelmişken bazı yerler var ki, görmeden de dönmeyin. Nerelerdir buralar; Aya Nikola Manastırı, Cehennem Şelâleleri, Longoz Ormanları, Panayır İskelesi, Dupnisa Mağarası.

Ufak bir uyarı da yapmam gerekirse Nefes Mekan konuklarının rahatını o kadar düşünmüş ki, konaklama haricinde kimseyi almıyor. Uyarı nerede derseniz, öyle geçerken bir bakayım, bir kahve içerken bakarım beğenirsem bir ara gelirim diyemiyorsunuz. O yüzden çat kapı uğramayın ama mutlaka misafir olun derim ben ;)







Recent Posts

See All
bottom of page